Wat is CRISPR-Cas?

Nieuws

Gepubliceerd op: 19 november 2018

Minister Schouten van Landbouw heeft in een interview met de Volkskrant laten weten dat zij wel ruimte zou willen voor experimenten met CRISPR-Cas. Maar wat is CRISPR-Cas?

De Europese wetgeving laat op dit moment alleen toepassingen zoals CRISPR-Cas toe onder de dure en lange ggo-wetgeving. Om deze methoden echt toe te passen is meer duidelijkheid nodig van de Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad.

Op de website van EVMI lezen we dat Nederland meer bondgenoten heeft op dit gebied. Nederland is niet de enige lidstaat die positief staat tegenover CRISPR-Cas. Ook de Duitse minister van landbouw Julia Klöckner wil de discussie aangaan. Toch heeft Schouten het onderwerp in Europa nog niet aangekaart, ondanks de beloften die in het regeerakkoord staan. Bedrijven die zich bezig houden met onderzoek op dit gebied zullen een aanpassing van de wet dan ook niet afwachten. Partijen als HZPC overwegen inmiddels een deel van hun genetische onderzoek naar landen als Amerika te verhuizen.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.