Wageningen heeft de beste universiteit van Nederland

Nieuws

Gepubliceerd op: 20 september 2019

Wageningen University & Research (WUR) is Nederlands beste universiteit en 59ste van de wereld volgens de Times Higher Education World University Rankings 2020.

De Times Higher Education World University Ranking (THE) vergelijkt wereldwijd zo’n 1500 universiteiten op vijf verschillende aspecten: Lesgeven (30%), onderzoek (30%), citaties (30%), internationaal perspectief (7,5%) en inkomen uit bedrijfsleven (2,5%).

Studiekeuze
Een studiekeuze maken is al moeilijk genoeg voor aankomende studenten. Verschillende rankings, nationaal en internationaal, proberen op deze manier inzicht te geven in de opties en helpen aankomende studenten bij hun keuze. De Wageningen universiteit scoort vrij consistent als beste van Nederland. De universiteit staat bekend om zijn specialiteit in de levenswetenschappen en middels 20 bacheloropleidingen proberen ze hun missie “to explore the potential of nature to improve the quality of life” uit te voeren.

Door de expertise van de universiteit op het gebied van voedsel en milieu is er veel vraag naar onderzoek voor de Nederlandse overheid, bedrijven en non-profitorganisaties. Een derde van de ranking is gebaseerd op de THE reputation survey (enquêtes), die gedaan is in 2018 en 2019. THE verzamelt reeds vijftig jaar wereldwijd data over de kwaliteit van universiteiten die verwerkt worden tot de THE- ranglijst die naar eigen zeggen de meest invloedrijke is. Bron: WUR.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.