Wageningen, Eindhoven en Utrecht partners in wetenschap en onderwijs

Nieuws

Gepubliceerd op: 29 oktober 2019

Wageningen University & Research (WUR) werkt nauw samen met de Technische Universiteit Eindhoven (TUE) en het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. De vier besturen zijn van plan om rond de jaarwisseling een samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Elke partner zal voor vier jaar lang elk jaar 1,5 miljoen bijdragen. Dat levert een totale investering van 24 miljoen euro op.

De universiteiten willen intensief samenwerken binnen de onderwerpen: kunstmatige intelligentie, moleculaire levenswetenschappen en onderwijs. De TUE zet honderd miljoen opzij voor het Eindhoven Artificial Intelligence System Institute (EAISI). De Universiteit uit Eindhoven heeft uitgebreide ervaring op het gebied van AI. De WUR heeft toepassingskennis in agrifood en milieuwetenschappen. Utrecht University is gericht op gezondheid en chemie.

Binnen de educatie willen de verschillende partners samenwerken aan data science. De individuele programma’s moeten toegankelijker worden voor studenten van één van de andere universiteiten in de samenwerking. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden tot dubbele afspraken, waarin werknemers een paar dagen per week op een van de partnerlocaties lesgeven. In maart 2020 is er een bijeenkomst gepland waarin de wetenschappers hun samenwerking meer in detail gaan onderzoeken.

Bron: bit-chips

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.