Vertical farming in miljoenenstad Shanghai

Leefomgeving

Gepubliceerd op: 27 mei 2017

Metropool Shanghai, met de grootste haven ter wereld, torenhoge wolkenkrabbers en bruisende business district, krijgt een groot ‘farming district’ met torenhoge verticale boerderijen en zaadbibliotheken. Vertical farming voor een miljoenenpubliek! 

De stad wil een agrarisch district van 250 hectare realiseren, waar de inwoners komen om te werken, te leven, te winkelen én eten te oogsten. In het district genaamd ‘Sunqiao Shanghai’ vind je, naast de verticale boerderijen, openbare pleinen, parken, woningen, winkels, restaurants, kassen en een Science Museum. Sommige gewassen worden in indoor boerderijen gekweekt door middel van LED-verlichting en in voedingsrijk water in plaats van grond.

AgTech Hub

Het masterplan werd opgevat door het ontwerpbedrijf Sasaki, gevestigd in Shanghai en Boston. Het maakt deel uit van een groter plan om van een ??deel van de stad een AgTech Hub te maken. In het midden van de jaren negentig heeft de regering van Shanghai een gebied van 3,6 vierkante mijl aangewezen voor de landbouwproductie in de hoop dat biotechnologie en biofarmaceutische bedrijven onderzoeksfaciliteiten zouden opzetten. Dat werd niet zo breed opgepakt als verwacht.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Er is nog geen bouwtijdlijn, maar het ontwerpbedrijf schat dat in 2018 met het project wordt gestart.

Hieronder een sneak preview hoe het er mogelijk uit komt te zien:

 

 

 

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.