‘Het veilige voedselsysteem van de toekomst vraagt om 4 veranderingen’

Gezonde Voeding

Gepubliceerd op: 19 november 2018

Roy Steiner (director The Rockefeller Foundation) deelt zijn visie op de toekomst van het voedselsysteem in dit artikel. Hij claimt dat hoop, innovatie, moed en creativiteit het hardst nodig zijn om het voedselsysteem van de toekomst te bouwen. Dit zijn de vier veranderingen die we daarvoor moeten doorvoeren! 

“Het creëren van een nieuw voedselsysteem vereist ten minste vier grote transformaties:

Eiwittransitie

We moeten onze voeding aanpassen om onze afhankelijkheid van dierlijk vlees als primaire bron van eiwitten te verminderen (en er tegelijkertijd voor te zorgen dat kwetsbare bevolkingsgroepen in opkomende markten toegang hebben tot eieren en zuivel) en de consumptie van voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, noten en zaden verhogen. Ons werk met het Wereld Natuur Fonds zal een kritische analyse geven van de milieu- en gezondheidsvoordelen die kunnen worden bereikt door middel van nieuwe eiwitproductiescenario’s.

Stop voedselverspilling 

We moeten het voedselverlies en de verspilling van voedsel verminderen, die nu oplopen tot 40 procent. We moeten doorgaan met het opnieuw uitvinden van onze opslag-, transport- en distributieketens om voedselverspilling en -verlies tot een beheersbaar niveau te beperken.

Bodemoptimalisatie

We moeten onze bodem redden en het dramatische bodemverlies in de meeste landbouwsystemen verminderen. We hebben onlangs geholpen bij de lancering van FoodShot Global, dat zijn eerste uitdaging zal richten op het bouwen van een nieuwe fundering voor de bodem door het aanbieden van baanbrekende technologische en ecologische instrumenten die boeren in staat stellen om de opbrengsten en de gezondheid van het land op de lange termijn te optimaliseren.

Innovatie voor iedereen

We moeten ervoor zorgen dat de nieuwste predictive data, kunstmatige intelligentie (AI) en technologieën voor machine learning worden toegepast op alle voedselsystemen. Als beperkte natuurlijke hulpbronnen en gebrek aan voedselconflicten een land en andere natuurlijke hulpbronnen vernietigen, moeten we nieuwe oplossingen brengen voor kwetsbare gebieden en bevolkingen om de mondiale stabiliteit beter te waarborgen.”

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.