Programma Dutch Agri Food Week in ontwikkeling: doe mee!

Nieuws

Gepubliceerd op: 24 mei 2018

Van 5 tot en met 16 oktober 2017 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag: wat eten we in 2050?

Tijdens Dutch Agri Food Week organiseert Agri Food Tech Platform een event rondom Vertical Farming. Via onze nieuwsbrief en social kanalen houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen.

Programma in ontwikkeling: doe mee!

Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en versterkt het positieve beeld van de Nederlandse agrifood sector. Het programma wordt in de komende maandenontwikkeld door de deelnemende regio’s en partners van Dutch Agri Food Week.Gezamenlijk laten zij zien hoe we in Nederland werken aan lekker, veilig en gezond voedsel en wat er in de totale keten nodig is om dat nog jaren voor elkaar te krijgen. Elies Lemkes, voorzitter Stichting Dutch Agri Food Week: ‘Tijdens Dutch Agri Food Week vertellen we het verhaal van ‘grond tot mond’. Daarbinnen onderscheiden wij verschillende thematische ontwikkelingen, zoals voedsel en gezondheid, voedseleducatie, transparantie, innovatie en andere ontwikkelingen in de sector. Bedrijven, organisaties en instellingen in de agrifood sector die het antwoord op de vraag ‘wat eten we in 2050?’ mede vormgeven, vragen we om bij te dragen aan het programma.’

Podium voor innovatie

Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Dutch Agri Food Week is het grootste podium in Nederland waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie in de agrifood sector én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties kunnen er hun nieuwste innovaties presenteren aan een breed publiek. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie – van consument tot professional – is welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten, te leren en kennis te delen, maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.

Over Dutch Agri Food Week

In 2017 trok Dutch Agri Food Week zo’n 50.000 bezoekers tijdens 150 activiteiten en events doe 350 betrokken organisaties verspreid over Nederland hebben georganiseerd. Highlightsvan de vorige editie waren ‘De Grootste Groentekraam’ in Utrecht, kinder-kookwedstrijden, een tour langs de Centers of Expertise in groen onderwijs, een kijkje op het erf, startup challenges, World Food Day, congressen en masterclasses over de feiten en fabels rond voedsel. Interesse om dit jaar mee te doen? www.dutchagrifoodweek.nl.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.