De opkomst van de ‘Robot Farmer’ in Australië

Footprint

Gepubliceerd op: 14 april 2017

Robotica onderzoekers in Australië streven naar een volledig geautomatiseerd landbouwbedrijf waar robots en geautomatiseerde voertuigen samen verantwoordelijk zijn voor het gehele productieproces. Dit project wordt mogelijk al in 2025 gerealiseerd. Indrukwekkend! 

Om voldoende voedsel, vezels, grondstoffen, biobrandstof en medicinale producten voor de samenleving te blijven produceren, is de hulp van technologie noodzakelijk voor snellere en grotere opbrengsten. De mogelijkheid om het gehele productieproces te automatiseren voor sommige gewassen is dus erg belangrijk. Zelfs in de huidige moderne samenleving waar technologie niet meer weg te denken is, blijft een volledig geautomatiseerd landbouwbedrijf een ambitieus streven.

Hoe ziet dat eruit?

Een vloot van robots en geautomatiseerde voertuigen is het begin. Zo is de Deepfield Bonirob een mobiel laboratorium om planten te analyseren en daarna te bepalen welke gewassen sterker zijn dan soortgelijke gewassen. De Bonirob is mogelijk zelfs dé oplossing om vrij van pesticiden te werken. Kijk dit filmpje:

 

Dan is er de tomatenplukkende robot van Panasonic, die met behulp van sensoren rijpe groenten van een onrijp gewas kan onderscheiden. De camera’s die op de robot gemonteerd zijn, vangen meer dan 70.000 pixels. Beeldsensoren helpen om kleur te identificeren en de robot pakt de rijpe tomaten bij de stengel om te voorkomen dat de vrucht wordt beschadigd. Kijk deze video:

Daarnaast worden natuurlijk ook drones, data, smart technology, robotica en andere technologische oplossingen ingezet om het volledig geautomatiseerde bedrijf te realiseren. Kortom, het lijkt erop dat de Australiërs goed op weg zijn om dit project in 2025 te laten slagen. AgriFoodTech Platform blijft het nieuws volgen!

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.