Opening Crop Innovation Center

Innovaties

Gepubliceerd op: 21 september 2018

Het nieuwe Crop Innovation Center bestaat uit verschillende ruimtes, die allemaal in het teken staan van het onderzoek naar plantensoorten. In de ruim 1.000 m2 grote kas bootsen de onderzoekers maar liefst negentien verschillende klimaatomstandigheden in de afzonderlijke ruimtes na. Luchtvochtigheid, temperatuur, water en licht worden allemaal volledig automatisch geregeld.

Het lijken wellicht “gewone kassen”, de werkelijkheid is anders. In KeyGenes gloednieuwe CROP Innovation Center in Wageningen vindt innovatief onderzoek plaats in een groene omgeving waarbij met behulp van de nieuwste technologieën op het gebied van licht, waterafgifte en klimaatbeheersing, onderzoek gedaan wordt naar uiteenlopende gewassen, variërend van paardenbloem tot tomaat.

Een mooi voorbeeld van innovatief onderzoek is dat m.b.t. City Farming. KeyGene zet in op de ontwikkeling van gewassen die optimaal kunnen groeien onder bijzondere omstandigheden; verticale teelt die “binnenshuis” plaatsvindt.

Het Crop Innovation Center is een belangrijke schakel in het innovatieve onderzoek dat de scientists van KeyGene verrichten. Met behulp van een multidisciplinaire en geïntegreerde aanpak van projecten, waarbij data science expertise wordt gecombineerd met technologische “lab” innovaties en gewasonderzoek in een kasomgeving, wordt onderzoek verricht t.b.v. de verbetering van gewassen. [Bron: HollandBio]

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.