Onderzoek: Innovation with a purpose

Veilig voedsel

Gepubliceerd op: 28 februari 2018

Tegen 2050 zullen mondiale voedselsystemen op duurzame en voedzame wijze meer dan 9 miljard mensen moeten voeden en tegelijkertijd economische kansen moeten bieden in zowel landelijke als stedelijke communities. Dat vraagt om drastische verandering in de vormgeving van onze voedselsystemen. In het onderzoek ‘Innovation with a Purpose: The role of technology innovation in accelerating food systems transformation‘ wordt vooruit geblikt.

Een systemische transformatie is nodig – op mondiale schaal en met ongekende snelheid. In vele sectoren maken disruptieve technologische innovaties deze transformatie mogelijk. De landbouw- en voedingssector blijft aanzienlijk achter in het benutten van de kracht van technologie. Dit rapport is bedoeld om opkomende technologische innovaties – die de potentie hebben om snelle vooruitgang te boeken – inzichtelijk te maken.

Het rapport erkent dat technologie slechts één van een breed scala aan oplossingen is die naast elkaar moeten worden toegepast om voedselsystemen te transformeren. Lees het hele rapport!

Bron: World Economic Forum

Agenda / Evenementen

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.