Behoud van natuur & wildlife door middel van technologie

Uitgelicht: tech & natuur

Gepubliceerd op: 16 januari 2018

Wetten die de natuur moeten beschermen, liggen onder vuur en het bestaan van de biodiversiteitscrisis wordt in twijfel getrokken. Toch vinden uiteenlopende organisaties, in het bijzonder samenwerkingsverband Technology for Nature, dat we ons moeten concentreren op de rol die technologie kan spelen bij het behoud van de natuur.

Technology for Nature is een uniek partnership tussen de Zoological Society of London, University College London en Microsoft Research. In deze (al iets oudere) video legt Lucas Joppa (Environmental Scientist bij Microsoft) uit hoe we de biodiversiteitscrisis met technologie tegen kunnen gaan:

Technologie biedt een kans om een revolutie teweeg te brengen op het gebied van natuurbehoud. Het analyseren van de ongekende hoeveelheden gegevens die door diverse technologieën worden gegenereerd biedt nieuwe inzichten en brengt veranderingen. Vele organisaties zetten technologische ontwikkelingen in om wereldwijd natuurbehoud op te schalen. Door wetenschap, technologische kennis en engineering samen te brengen is monitoring en controle mogelijk. Deze analysemethoden worden omgezet in essentiële informatie over behoud en beheer.

Agenda / Evenementen

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.