Meiny Prins: ‘Nederland is niet sterk in één specifieke sector’

Innovaties

Gepubliceerd op: 8 december 2016

meinyprins-2016-kopieHoe ziet de AgriFoodTech sector er over een paar jaar uit? Die vraag stellen we, in aanloop naar het AgriFoodTech Platform Congres op 14 en 15 december, aan één van de keynote sprekers: Meiny Prins (algemeen directeur van Priva).

Prins: “We zien de AgriFood sector op dit moment in sneltreinvaart veranderen. Technologische ontwikkelingen hebben een grote impact op de sector. We weten waar het heen gaat en we weten wat we vandaag kunnen. De stap die we nog moeten nemen, is het doorbreken van bestaande gewoontes. De vraag ‘hoe komt het dat we nog steeds die oude economie in stand willen houden?’ houdt mij bezig. Ik word blij van de gedachte dat het goed komt, dat het technisch opgelost kan worden.”

Wat is opvallend aan de Nederlandse sector? Prins: “Nederland is niet sterk in één specifieke sector. Maar het gaat er ook niet om dat we in één sector excelleren. Waar Nederland heel goed in is, zijn de cross overs. Zoals wonen op het water of energie uit water halen of afvalwater van de stad hergebruiken voor voedselproductie.”

Is het integreren van verschillende sectoren Nederlands meest succesvolle exportproduct? Prins: “Die verbinding is erg belangrijk. Met die integrale oplossingen lossen we steeds meer milieu uitdagingen op. We groeien wereldwijd naar een meer netwerkachtige industrie en wij, bij Priva, zijn constant mensen aan het verbinden.”

Energie en passie binnen de AgriFood sector

Prins beschrijft de energie en passie binnen de AgriFood sector op een treffende manier. Prins: “We zijn allemaal bezig met levend materiaal, het is vers en dat is toch iets anders dan dat je kolen schuift. Dit zijn mensen met een verhaal, een passie, maar ook frustraties. Over dingen die niet lukken, dat de keten te complex of dat er soms te weinig geld wordt verdiend is of dat er te weinig geld wordt verdiend.”

Hoe kunnen jullie helpen? Prins: “We kunnen de productie per vierkante meter optimaliseren tegen minimaal gebruik van bijvoorbeeld energie en water. Dat is wel bijzonder. Vanuit onze business zijn we elke dag bezig om klanten te helpen hun resultaten te verbeteren tegen minimaal gebruik van natuurlijke bronnen. Eenvoudig tot heel complex: een simpele waterunit tot een complete smart grid en alles er tussenin. Het is ontzettend divers en dat maakt het heel boeiend.”

Schrijf je in voor het AgriFoodTech Platform Congres!

Benieuwd naar het hele verhaal van Meiny Prins? Laat je op 14 december bijpraten over de impact van tech op de AgriFood sector: Meld je direct aan voor het AgriFoodTech Platform Congres.


Over Priva

Priva is een high tech bedrijf dat hardware, software en diensten levert op het gebied van klimaat, energie en water. Onze producten maken we voor de high tech tuinbouw, utiliteitsbouw en indoor farming. We hebben 450 collega’s, 16 lokale vestigingen en 450 internationale installatiepartners en leveren producten en diensten in meer dan 100 landen.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.