Wat is de bijdrage van IoT aan Landbouw 4.0?

Leefomgeving

Gepubliceerd op: 3 september 2017

Agri Food Tech platform houdt de ontwikkelingen op het gebied van Internet of Things scherp in de gaten: IoT boekt op vele gebieden grote vooruitgang en in de agrifoodsector misschien nog wel het meest. 

Het zijn niet alleen onderzoeksgroepen die de volgende generatie IoT-technologie ontwikkelen, ook het bedrijfsleven draagt haar steentje bij aan het ontwikkelen van slimme machines. Zo gebruikt Suiker Unie Big Data voor verduurzaming van landbouw, bouwen verschillende ondernemers apps voor hun bedrijf met AppsforAgri en verdiepen veel agrariërs zich in de inzet van data en precisielandbouw. Een ander voorbeeld is het AutoTrac Vision camera systeem van John Deere. Bekijk de video:

We weten dat de volgende grote stap het koppelen van machines, grond en mens is. Dit brengt grote informatiestromen in kaart van verschillende herkomsten: zo kunnen agrariërs alle data uit het werkveld omzetten in praktische adviezen voor het gebruik van zaden, meststoffen of andere toepassingen in de toekomst. Dit is de volgende ontwikkeling in connectiviteit in de agrifoodsector.

Nog niet mainstream

De ontwikkeling is nog niet door alle professionals in de sector omarmd, men voorspelt dat het meer iets is voor in de nabije toekomst. Boeren vinden het nog lastig om te beslissen hoe ze de data moeten verwerken zodat het waarde gaat toevoegen aan het bedrijf. Bij John Deere kijken ze daar niet van op. Veel van de technologie van het bedrijf die vandaag populair is, werd al in 2001 ingevoerd: het duurde 10 jaar om uiteindelijk een grote opname te zien.

Lees ook deze long read ‘Big Data on the Farm’ van machine-fabrikant CEMA.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.