EU en Bill & Melinda Gates Foundation investeren in de AgriFoodTech-sector van Afrika

Gezonde Voeding

Gepubliceerd op: 28 februari 2018

Tijdens de One Planet Summit in Parijs op 12 december 2017 werd er een overeenkomst gesloten tussen de Europese Unie (EU) en de Bill & Melinda Gates Foundation. Zij slaan de handen ineen om “de armste boeren in de wereld te helpen zich beter aan te passen aan steeds meer uitdagende omstandigheden veroorzaakt door klimaatverandering.”

Dat verklaarde de Gates Foundation in een persbericht. Daar werd nog aan toegevoegd: “Arme boeren in ontwikkelingslanden hebben de meest innovatieve tools en technologieën nodig om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering.” Om deze doelen te bereiken, zullen beide organisaties zich concentreren op verschillende doeleinden. Volgens de Gates Foundation zijn dit: gewasverbetering (met focus op big data en robotica), gewasbescherming (inclusief het gebruik van nieuwe manieren om ziektes te bestrijden op gewassen) en gewasbeheer (waarbij de hightlight naar technologie gaat die bedoeld is om de productiviteit van de boerderij te verhogen).

Meer banen in de sector, de verbetering van de onderzoekscapaciteit en het genereren van kennis om beter beleid te voeren, zijn focuspunten van de EU. Dat is een fantastische kans voor Nederlandse AgriFoodTech-bedrijven om bij te dragen aan de ontwikkeling van de sector in Afrikaanse landen.

Bron: Agroop.net

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.