Hoe ziet Vertical Livestock Farming eruit?

Leefomgeving

Gepubliceerd op: 27 mei 2017

De Circular Symbiosis Tower is een van de eerste verticale boerenconcepten die speciaal voor vee is ontworpen. Deze verticale boerderij met vee, ontworpen door Lee Dongjin, Park Jinkyu en Lee Jeongwoo uit Zuid-Korea voor de eVolo Skyscraper Competition 2011, is gebaseerd op de symbiotische relatie tussen koeien, kippen en de groene graslanden voor duurzame veeteelt met gezond en gelukkig vee.

De verticale boerderij bestaat uit spiraalvormige kern waar een doorlopend, spiraalvormig weiland aan is bevestigd. Er is ook ruimte voor een marktvloer, woningen, een boerderij-aan-tafel restaurant en rooftopbar. Het doorlopende weiland bestaat uit zonnige en schaduwrijke gedeeltes om de dieren te beschermen tegen de hitte.

De symbiotische relatie tussen de koeien, de kippen en het weiland is bijzonder. Eerst grazen de koeien op een deel van weiland waar ze hun poep achterlaten voor ze verder gaan naar het volgende gedeelte van de wei. Hierna worden de kippen vrijgelaten op het achtergebleven deel. Zij pikken en krabben naar maden die in de koeienpoep zijn gegroeid, waardoor de biodegradering van de mest wordt verbeterd en het weiland binnenkort weer groen ziet. Zowel de koeien als de kippen leiden een gezond, gelukkig leven vrij van antibiotica, hormonen en pesticiden.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.