Hoe veranderen start-ups de manier waarop we met eten omgaan? 

Activiteiten

Gepubliceerd op: 14 augustus 2018

Van nepvlees tot het delen van restjes: hoe veranderen technologische start-ups de manier waarop we met eten omgaan?

Bij food-tech wordt snel gedacht aan apps die eten bezorgen, maar de invloed van tech op de voedselscène is meer dan alleen het leveren van voedsel. Van het uitbreiden van het bereik van boerderij-verse levensmiddelen tot het vinden van een nieuwe plek voor restjes uit de supermarkt.

FoodCloud
Een voorbeeld van zo’n start-up is FoodCloud; de app die voedselverspilling tegen gaat en supermarkten met elkaar verbindt om overtollig voedsel bij liefdadigheidsinstellingen te krijgen.

Impossible Foods
Of de start-up Impossible Foods; die werkt aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie vlees en kaas die volledig is gemaakt van planten.

Maak hier kennis met andere start-ups die met technologie onze manier van eten veranderen.

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.