Hoe gaan we voedselverspilling tegen in Europa?

Gezonde Voeding

Gepubliceerd op: 21 februari 2017

 

Ongeveer 90 miljoen ton voedsel wordt jaarlijks verspild in Europa – landbouwafval niet inbegrepen. Wereldwijd gooit men een derde van het voedsel voor menselijke consumptie weg. Dan praten we over 1,3 miljard ton per jaar, volgens de Food and Agriculture Organisation of the United nations (FAO).

Het eten dat momenteel verspild wordt in Europa zou 200 miljoen mensen kunnen voeden. Techlicious Magazine publiceerde in januari 2017 een artikel over ‘Voedsel, technologie en duurzaamheid: hoe europa nee zegt tegen voedselverspilling’. Hoe doen we dan dan?

De gehele keten

Voedsel wordt verspild in de gehele voedselketen en om verschillende redenen. Boeren, fabrikanten, retailers, eindgebruikers. Het voorkomen en verminderen van voedselverspilling moet dus ook van producent tot consument worden aangepakt. Hoe krijgen we een dergelijke, dringende kwestie op de agenda, zonder afbreuk te doen aan voedselkwaliteit en bescherming van de gezondheid van mens en dier?

Stop Food Waste

In Europa zijn we vooral actief in het samenstellen en verder implementeren van een systeem van EU-brede wet- en regelgeving om voedselverspilling te voorkomen en het versterken van de duurzaamheid van het voedselsysteem. Op deze website vindt u meer informatie over EU-maatregelen om voedselverspilling tegen te gaan en voorbeelden hoe we voedselverspilling aan kunnen pakken.

Tech op ons bord? Om ervoor te zorgen dat de technologische ontwikkelingen een reële impact in de voedingsindustrie kunnen te maken, moeten we eerst de consument bewegen. Stop Food Waste!

Kijk deze video over Stop Food Waste (2012) terug:

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.