Laden Evenementen

Personalised Food: met Tech, Data en voeding naar een betere individuele gezondheid

  • Dit event is voorbij.

12 oktober @ 13:00 - 17:00

Locatie: Het Glazen Huis te Oudhuizerstraat 31, 7382 BS, Klarenbeek

Langer en vitaler leven is voor velen een streven. Lukt het ons om door verschillende data met elkaar te combineren tot een persoonlijk voedingsadvies te komen en resulteert dit op de lange termijn in lagere gezondheidskosten en een meer vitale bevolking?

Over welke databronnen hebben we het hier, vallen deze al te combineren, wie is eigenaar van deze data, wie beheert deze data en wie kan er allemaal meekijken? Om de kansen voor de maatschappij goed te kunnen benutten moeten we in een open dialoog ook de uitdagingen van deze nieuwe mogelijkheden verkennen.

Op 12 oktober belichten we verschillende aspecten van het gebruik van data voor een persoonlijk voedingspatroon. Hierbij staan we ook stil bij de rol die verschillende stakeholders hierin hebben. Hoe kijk jij er tegenaan?

Er is plaats voor 70 deelnemers, waarvan 15 studenten, dus meld je snel aan!

Programma:

13.00 Ontvangst & registratie
13.30 Jo Goossens – shiftN

Een nieuw paradigma in een complex gezondheids- en voedingsuniversum, waarom kan het een oplossing zijn?

Onze maatschappij gaat gebukt onder zware gezondheidskosten en voeding is daar een belangrijke parameter in. Hoewel alles ter beschikking staat voor gezond te eten, toch heeft de meerderheid van de bevolking grote problemen om die keuze goed af te stemmen op de persoonlijke noden en behoeften. De mogelijkheid om meer gepersonaliseerd voedingsadvies aan te bieden kan een belangrijke maatschappelijke omwenteling betekenen die de nefaste gevolgen van ongezonde eetpatronen een halt kan helpen toeroepen

13.50 Hans Westerhof – Professor Systeembiologie Universiteit van Amsterdam

Van bigdata genomics naar het begrip van een persoonlijk voedingspatroon

 

14.10 Annet Roodenburg – Lector Voeding en Gezondheid HAS

Naar een gezonder voedselaanbod….

In de toekomst bestaan voedingsmiddelen zonder data niet meer. De consument zal steeds vaker zijn beslissingen op die data baseren. Zo kan de consument het aanbod aan voedingsmiddelen in een gezondere richting sturen. Maar waar zitten we eigenlijk in dit proces? Wat gebeurt er nu al?

14.30  Thomas Bachet , Strateeg en adviseur  Actify, Achmea Zilveren Kruis

Briljante businessmodellen in Food: Baanbrekers voor betaalbaar, schaalbaar, gezond én duurzaam eten.

14.50 Korte pauze

 

15.05 Marijana Radonjic, co-founder & CEO EdgeLeap

Steering R&D innovation: from information to intelligence

Al jaren wordt er allemaal data verzameld, velen zijn al bezig om van deze data nuttige informatie te maken. Marijana licht toe hoe de toegang tot juiste informatie gebruikt kan worden om slimmer te innoveren binnen bedrijven. Dit biedt kansen om voedselproducten te ontwikkelen die beter aansluiten bij de behoeftes van de consument. Dit heeft consequenties voor de hele keten.

15.25 Karin Verzijden –  Axon Advocaten

Juridisch kader rondom personalized food en data

 

15.45 Pauze
16.15 Discussie in ronde tafels over de verschillende rollen.

Vraag: Wat is jouw rol in een gepersonifieerd voedselsysteem?

Voorbeelden van rollen:

·       Verzekeringen

·       Voedselproducent

·       Overheid

·       Onderwijs

·       Gezondheidsinstanties

·       Ondernemers

16.35 Plenaire afsluiting
16.45 Borrel

Gegevens

Datum:
12 oktober
Tijd:
13:00 - 17:00

Organisator

AgriFoodTech Platform
Telefoon:
0621517489
Website:
www.agrifoodtechplatform.nl

Locatie

Het Glazenhuis
Oudhuizerstraat 31
Klarenbeek, Gelderland 7382 BS Nederland
+ Google Maps

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

13-12-2017

AgriFoodTech Platform Congres 2017

Brabanthallen Den Bosch

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?