Laden Evenementen

kenniscafé “Vertical Farming, Teelt & Keten”

  • Dit event is voorbij.

11 oktober 2018 @ 13:30 - 18:30

Op 11 oktober – tijdens Dutch Agri Food Week – organiseert het AgriFoodTech Platform in samenwerking met het OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP) een kenniscafé “Vertical Farming, Teelt & Keten”.

Datum: 11 oktober
Tijdstip: 13.30 – 18.30 uur
Locatie: World Horti Center, Europa 1 te Naaldwijk

Meld je hier aan!

Zero-mile city food supply
Voedsel wordt meestal niet geproduceerd in de buurt van waar het wordt geconsumeerd. Om nu en straks op een veilige en verantwoorde manier voldoende voedsel te kunnen produceren, zijn de huidige productiemethoden niet toereikend. Vertical Farming kan efficënter en met minder milieubelasting voedsel produceren. Een ‘zero-mile city food supply’ is mogelijk: geen gebruik van pesticiden, geen emissie van voedingsstoffen, slechts 2-4 liter water per kg groenten en 10-20 keer minder landgebruik.

Vertical Farming kan op kleine en grote schaal en seizoensonafhankelijk worden toegepast, binnen én vlakbij de stad in bestaande gebouwen, zelfs daglichtloos. Zelfs voor tuinbouwland Nederland liggen er kansen voor Vertical Farming! Dus ook kansen voor het groene onderwijs!

 

Gegevens

Datum:
11 oktober 2018
Tijd:
13:30 - 18:30

Organisator

AgriFoodTech Platform
Telefoon:
0621517489
Website:
www.agrifoodtechplatform.nl

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?