Laden Evenementen

Als Warme Broodjes: Robofood – De robots komen

  • Dit event is voorbij.

9 oktober @ 20:00 - 22:00

ALS WARME BROODJES

Robofood: de Robots komen

Robots die hun neus in jouw voedsel steken: hoe zit het met robots in de voedselproductie?   

Drones, oogstmachines, melkrobots: de robotisering van voedselproductie neemt de laatste jaren een vlucht. En dat, terwijl de Nederlander vaak nog een romantisch beeld van de landbouw heeft.  Robots nemen de taken van mensen over, of voegen er iets nuttigs aan toe. Maar hoe bouwen we die robots? En waarom doen zij wat wij kunnen beter? En hoe slaan we de brug tussen de Nederlander en de tech-boer? We praten met robotprofessors, gebruikers en gedragsonderzoekers. 

In samenwerking met het Slow Food Youth Network Nederland organiseert het AgriFoodTech Platform deze talkshow. We gaan tijdens de talkshow in gesprek met wetenschappers en ondernemers die zich bezig houden met het ontwikkelen van robots voor de land- en tuinbouw. Wat zijn de laatste ontwikkelingen en waarom worden er eigenlijk steeds meer robots ingezet? Wat zijn e gevolgen hiervan voor de consument, de medewerker, de boer, …? Wordt ons eten over 30 jaar volautomatisch geproduceerd en bij ons thuisbezorgd net voordat we honger krijgen? Kom naar Pakhuis de Zwijger tijdens de Dutch Agri Food Week en kom meer te weten over welke technologieën er allemaal worden bedacht om voedsel op jouw bord te krijgen.

Gegevens

Datum:
9 oktober
Tijd:
20:00 - 22:00

Organisatoren

AgriFoodTech Platform
SFYN NL

Locatie

Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam, Noord-Holland 1019 HC Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 - 788 44 33
Website:
https://dezwijger.nl/

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

13-12-2017

AgriFoodTech Platform Congres 2017

Brabanthallen Den Bosch

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?