Laden Evenementen

AgriFood meets Geo

  • Dit event is voorbij.

14 september @ 09:00 - 18:00

Benieuwd naar visies, beleid & innovaties in de Agri & Food sector en het enorme belang van geo-informatie daarbij? Kom 14 september luisteren, leren, ontmoeten en vooral bijdragen aan deze interactieve kennis- en netwerkdag. Het doel van deze dag is te komen tot nieuwe inzichten en oplossingen die bijdragen aan het verduurzamen van het voedselsysteem.

De agrarische sector digitaliseert en dataficeert in razend tempo en de locatie (geo) speelt hierbij een belangrijke rol. Denk aan precisielandbouw (drones, satellieten, sensoren, gps) waardoor boeren en tuinders veel zuiniger omgaan met nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen. Maar met slimme geo-logistiek en -marketing kunnen ook voedselketens verkort en verduurzaamd worden. Zoals slimme, eenvoudige mobiele apps die tijdig waarschuwen voor droogte of ziekten. Centraal staat de vraag: Hoe kan geo bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem?  Geo- data kan boeren helpen bij het ontwikkelen van nieuwe diensten in de groene ruimte, het opwekken van energie of het verlenen van zorg.

Deze dag is een samenwerking van ZLTO, HAS Hogeschool en Ruimteschepper.

Interesse? Bekijk op onze website http://agrifoodmeetsgeo.nl het gehele programma. Je kun je ook direct aanmelden.

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
09:00 - 18:00
Website:
http://agrifoodmeetsgeo.nl/

Organisatoren

ZLTO
Ruimteschepper

Locatie

Agri & Food Plaza
Onderwijsboulevard 225
Den Bosch, Noord-Brabant 5223 DE Nederland
+ Google Maps

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

13-12-2017

AgriFoodTech Platform Congres 2017

Brabanthallen Den Bosch

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?