Laden Evenementen

Agrifood meets Geo 2018: klimaat & blockchain

  • Dit event is voorbij.

27 september 2018 @ 09:00 - 16:00

Entree: Gratis

Wat zijn de data-ontwikkelingen en innovaties binnen de Agri & Food sector? Agrifood meets Geo is hét evenement die zorgt dat je volledig up-to-date bent over visies, beleid en nieuwe inzichten. Luister, leer, ontmoet en draag bij aan deze inspirerende kennis- en netwerkdag.

Na een succesvolle eerste editie vorige jaar, organiseert ZLTO in samenwerking met Ruimteschepper en HAS hogeschool ook dit jaar Agrifood meets Geo. Welke rol speelt geo-technologie in de landbouw en het voedselsysteem? Draag jij tijdens deze dag je steentje bij om tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen?

Aanmelden kan via deze link!

Het AgriFoodTech platform organiseert deze dag twee workshops rondom de thema’s klimaat en blockchain. Een waarin IBM het concept blockchain uitlegt en waarbij de mogelijke impact van deze technologie op de voedselketen centraal staat. Tijdens de andere sessie wordt ingegaan op de Cool Farm tool, een tool die CO2 voetafdruk van voedsel in kaart kan brengen. De dialoog tussen bedrijf en deelnemer zorgt ervoor dat de aanwezigen nieuwe up-to-date kennis mee naar huis nemen.

Workshop: ‘Op naar een transparante voedselketen met blockchain!?’

Voedselschandalen, gebrek aan transparantie, consumenten zijn steeds sceptischer over het huidige voedselsysteem. Hoe zorgen wij ervoor dat het vertrouwen in het voedselsysteem weer terugkomt? Blockchain-technologie biedt een middel om gegevens digitaal traceerbaar op te slaan en vergemakkelijkt het delen van de gegevens tussen actoren in een voedselwaardeketen. Wat zijn precies de mogelijkheden van blockchain in de Agri & Food sector? En welke impact kan deze technologie hebben op de transparantie van ons systeem? Kom naar workshop ingevuld door IBM en het AgriFoodTech Platform en laat je informeren over de laatste ontwikkelingen en discuseer mee. Kom je ook?

Workshop Cool Farm Tool

Waarom is klimaat belangrijk? Wat is er aan de hand met het klimaat en hoe kunnen we daarop inspelen, welke doelgroepen spelen hierin een rol? De oprichters van de Cool Farm Tool hebben daarover nagedacht en kwamen met de tool als oplossing. Een online tool die emissies van broeikasgassen, gebruik van water en biodiversiteit op een bedrijf in beeld kan brengen. Is dit de oplossing die boeren en tuinders gaan gebruiken? Moeten we klimaat impact van boeren en tuinders wel in beeld brengen? Wat vinden de boeren en tuinders hiervan? Welke combinatie is hier te leggen met de Geo technologie? Allemaal vragen die we tijdens de workshop Klimaatimpact in beeld met data met jullie willen bespreken. Dus lijkt dit je interessant? Schrijf je dan op de website in voor de dag en deze sessie!

Deelnemen

Wil jij gratis deelnemen aan deze unieke sessie? Meld je dan hier aan en check het volledige programma! Agrifood meets Geo wordt georganiseerd door ZLTO, de Ruimteschepper en de HAS hogeschool.

Op de hoogte blijven van alle evenementen van het AgriFoodTech Platform?
Schrijf je onderaan de pagina in voor de nieuwsbrief!

 

Gegevens

Datum:
27 september 2018
Tijd:
09:00 - 16:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Agri & Food Plaza
Onderwijsboulevard 225
Den Bosch, Noord-Brabant 5223 DE Nederland
+ Google Maps

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?