Dit is de grootste bijenboerderij op zonne-energie in de VS

Leefomgeving

Gepubliceerd op: 22 juni 2018

Een belangrijk kenmerk van ‘permaculture’ is het vinden van meerdere toepassingen voor dezelfde ruimte of bron. Het in Noord-Carolina gevestigde PineGate Renewables brengt dit principe naar een nieuw level met de opening van de grootste bijenstal of bijenboerderij in de VS. Vanaf deze week zal een solar farm in Oregon 48 kasten met honingbijen onder en tussen de zonnepanelen huisvesten.

John Jacob, bijenverzorger van Old Sol Apiaries, hielp bij het bepalen van de locatie. In 2016 rapporteerden de bijenhouders in Oregon dat bijna één derde van alle bijenkolonies over de gehele staat dreigde te verliezen. De pollinatervriendelijke zonnepanelen die Pine Gate Renewables ontwikkelt, kunnen een belangrijke rol spelen bij het aanpakken van de bevolkingscrisis bij de beheerde en inheemse bijenpopulatie in deze Amerikaanse staat.

Deze SolarCulture-locatie van PineGate Renewables is beplant met bloemen en grassen die de gezondheid van de bodem verbeteren, water opslaan en een gezonde ecologie ondersteunen. Het specifieke vegetatieplan voor de locatie in Oregon is ontworpen door het in Colorado gevestigde ecologische dienstverleningsbedrijf Regenerate.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.