Business om verspilling tegen te gaan

Voedselverspilling

Gepubliceerd op: 30 augustus 2016

Uit de Monitor Voedselverspilling blijkt dat Nederland haar doelstelling t.a.v. het terugdringen van voedselverspilling waarschijnlijk niet gaat halen. Echter, de bewustwording dat voedselverspilling een van de grotere uitdagingen is van deze tijd groeit. Zie bijvoorbeeld dit nieuwsitem van de NOS, hoe chefs voedselverspilling in het Olympisch Dorp zijn tegengegaan en dit artikel uit The Huffington Post.

De aandacht voor het probleem en de gevolgen van het weggooien van eten zorgen ervoor dat meer en meer personen en bedrijven zich hiermee bezighouden. Er is een echte wildgroei aan apps, acties en activiteiten om ervoor te zorgen dat voedselverspilling in de gehele keten wordt teruggedrongen. Hierbij een beknopt overzicht:

Wilt u meer weten over de oorzaken van voedselverspilling, dan kunt u hier de aflevering over voedselverspilling van Zembla terugkijken. Een samenvatting van enkele van bovengenoemde acties kunt u hier terugvinden.

In het najaar van 2016 organiseert MVO Nederland in samenwerking met Motivaction ook een workshop voor marketeers en productontwikkelaars in de Food & Agribusiness. De sessie staat in het teken van: hoe om te gaan met voedselverspilling? Wilt u vast meer weten, stuur dan een e-mail naar h.vanderheijden@mvonederland.nl.

Gaat u de confrontatie aan? Doe de Voedselverspillingsquiz van Natuur & Milieu.

Agenda / Evenementen

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.