De Biobeurs op 17 & 18 januari: wat mag je niet missen?

Activiteiten

Gepubliceerd op: 16 januari 2018

De Bio-beurs, een initiatief van BioNext en Libema, is de vakbeurs voor de biologische sector. Op woensdag 17 januari en donderdag 18 januari 2018 vind je de laatste informatie over trends, innovatie en nieuws uit de biologische sector in de IJsselhallen in Zwolle. Culinaire masterclasses, inhoudelijke workshops, product innovaties, ontwikkelingen in de mechanisatie en kennissessies zijn onderdeel van het programma. AgriFoodTech Platform zet de interessantste sessies op een rijtje.

Automatisering; robotica voor plant fenotypering in tuinbouw en op de akkers

Automatisering en robotica biedt plantenwetenschappers, veredelaars en kwekers instrumenten om enorme hoeveelheden groeidata te verzamelen om de prestaties en de productiviteit van planten te begrijpen en optimaliseren. Voor effectief gebruik in de industrie moeten deze gereedschappen snel, accuraat en objectief zijn. Binnen WUR worden robots ontwikkeld voor plant fenotypering, tuinbouwproductielocaties en voor precisie landbouw toepassingen. Deze en meer nieuwe agro food robotica zullen in deze lezing de revue passeren.

Spreker: Gerrit Polder (Wageningen University)

Drones: hoe geld te verdienen met precisielandbouw

Een innovatieve boer moet met drones werken! Of moet de waarde zich nog bewijzen? Deze workshop zal ingaan op succesverhalen van precisielandbouw met drones en biedt ruimte voor discussie over de toegevoegde waarde en hoe deze in te passen is in de huidige bedrijfsvoering. Heeft u ideeën over de inzet van drones op uw bedrijf, leg ze ons voor!

Spreker: Bert Rijk – Dronewerkers

Wat is de waarde van de nieuwe technologie voor de biologische landbouw?

Drones, sensoren en robots kunnen in potentie heel veel. Past deze technologie in het systeemdenken van de biologische sector? Wat is de potentie voor multicrops? Onkruidbestrijding? Kortom: tijd voor een overzicht om de innovatie in de biologische landbouw een nieuwe impuls te geven

Sprekers:
Eldert van Henten – Hoogleraar Agrarische Bedrijfstechnologie
Rogier Schulte – Hoogleraar AgroEcologie

Remote Sensing als maatwerk: specifieke voorspellende modellen voor precisielandbouw op basis van gratis satellietbeelden

De toenemende beschikbaarheid van gratis hoge-resolutie satellietbeelden in combinatie met moderne machine-learning technieken, maken het mogelijk om voordelig voorspellende modellen voor zeer specifieke vraagstukken te ontwikkelen. Jakko legt in zijn praatje uit wat de mogelijkheden zijn aan de hand van een voorspellend model voor gewasschade door ganzen.

Spreker: dr. Ir. Jakko de Jong – QNH Consulting BV

Blockchain en bio: de toekomst voor communicatie in de keten?

De beloften van blockchain zijn groot en de belangstelling voor blockchain groeit explosief. Het is te verwachten dat blockchaintechnologie van grote betekenis gaat zijn voor de biologische sector op het gebied van borging en communicatie binnen de keten en naar de consument. Maar wat is waar en wat is wijsheid met blockchain? Wat kan of moet de sector met blockchain? Met concrete voorbeelden willen we deelnemers meenemen in de mythes en waarheden over blockchain.
Deze workshop is georganiseerd met steun van de TKI Agri &Food.

Sprekers:
Lan Ge – Wageningen Universiteit
Marieke De Ruyter De Wildt – The Fork

Bekijk hier het hele programma.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.