AgriFoodTech Platform in beeld

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht. Er zijn een aantal maatschappelijke uitdagingen te noemen in de sector en deze innovaties proberen daar een oplossing voor te bieden. Wat vind jij van deze ontwikkelingen?

Wilt je een van deze video's voor een presentie in een offline omgeving afspelen?
Stuur ons mailtje, dan voorzien we je van een download.

 

Nederland maakt kennis met Hoog Technologisch Eten!

Nieuwe voedselconcepten springen als paddenstoelen uit de grond. Achter al dit eten zit een verhaal dat wij mensen willen laten ervaren. Een belangrijk component hierin is technologie, wat veel wordt ingezet ons eten te verbeteren. Van drones en vertical farming tot 3D-voedselprinten. Wat vinden consumenten hiervan?

Introductie van het Platform

In deze korte samenvatting leggen de initiatiefnemers van het AgriFoodTech Platform uit waarom zij dit initiatief zijn gestart.

Nationale Gezondheidsbeurs

Het AgriFoodTech Platform bracht de dialoog naar de consument en maatschappij op de Nationale Gezondheidsbeurs die plaatsvond van 2 - 5 februari 2017 in de Jaarbeurs, Utrecht. Samen met de bezoekers gingen wij in gesprek over de rol van technologie binnen voedselproductie. Wij stelde hen de vraag: 'Hoe helpt technologie in de toekomst bij gezonde voeding?'

Introductie van het Platform

In deze korte samenvatting leggen de initiatiefnemers van het AgriFoodTech Platform uit waarom zij dit initiatief zijn gestart.

Voedselverspilling en technologie

Hoe kunnen we voedselverspilling terugdringen door middel van het slim inzetten en ontwikkelen van de juiste technologie? Hoe bent u als consument geholpen om minder voedsel en dus geld weg te gooien? Bekijk hier de korte versie.

Wat doen wij?

Het AgriFoodTech Platform faciliteert de dialoog over de rol van technologie bij het verduurzamen van het produceren en verwerken van voedsel.

Kom in de Kas bij Gebr. Raijmakers

 

Videonieuwsbrief Precisielandbouw

Met een groeiende wereldpopulatie en een veranderend dieet zal er meer voedsel nodig zijn de komende decennia. Dit, terwijl er op veel plekken degradatie van de bodem optreed, grondstoffen schaarser worden en het klimaat verandert.

3D-Foodprinter VormVrij 3D

Op 3 april was het AgriFoodTech Platform aanwezig bij 'Kom in de Kas' om de dialoog te voeren over de rol van technologie bij het verduurzamen van ons voedselsysteem.

Grondstofefficiëntie - Videonieuwsbrief 2

Het AgriFoodTech Platform faciliteert de dialoog over de rol van technologie in het oplossen van maatschappelijke uitdagingen in de agrifood sector.

AgriFoodTech Platform Congres Aftermovie

14 december 2016 vond het eerste AgriFoodTech Platform Congres plaats in de Brabanthallen Den Bosch.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?