Agri meets Design tijdens Dutch Design Week: The Embassy of Food

Activiteiten

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017

Van 21 t/m 29 oktober opent in Eindhoven ‘The Embassy of Food’ op het World Design Event tijdens Dutch Design Week. Met een uitgebreid programma laten de organisatoren zien hoe er in Nederland wordt gewerkt aan nieuwe, creatieve samenwerkingsverbanden in de voedselsector. De openbare expositie ‘The Future of Food, Looking Back to Now’, samengesteld door eetontwerpster Marije Vogelzang, toont meer dan 30 prikkelende ontwerpen die een blik werpen op de toekomst van ons voedsel. Agri meets Design is sinds 2013 onderdeel van de Dutch Design Week. 

Nieuwe inzichten via design

Hoe wordt voedsel verbouwd, gekweekt, verwerkt, vervoerd en gegeten in de toekomst? Hoe gaan producenten om met schaarse grondstoffen, voedselverspilling, klimaatverandering en dierenwelzijn? ‘Om voor deze vragen antwoorden en nieuwe inzichten te ontwikkelen verbinden we de agrariërs aan designdenkers,’ aldus Judith Zengers, programmamanager van het platform Agri meets Design. Vanwege het vijfjarige jubileum pakt Agri meets Design dit jaar extra groot uit tijdens DDW samen met het Europese project Food Heroes. In The Embassy of Food is een enorme glazen kas vol groen op het Ketelhuisplein waar bezoekers worden geprikkeld om na te denken over de toekomst. ‘s Avonds kun je hier ook dineren: ontdek meer over de dinerreeks Creative Food Heroes Diner door Chloé Rutzerveld.

Het programma

Naast de expositie biedt The Embassy of Food een uitgebreid activiteitenprogramma met o.a. lezingen, ontwerpsessies en workshops. Tevens is de Dutch Design Week het podium voor het Europese ontwerpproject Food Heroes waarbij zes landen samenwerken aan creatieve inzichten waarmee voedselverspilling kan worden tegengegaan. The Embassy of Food is hiermee een plek om te eten, te ontmoeten, te discussiëren en de toekomst te beleven! Want de toekomst stop je nu al in je mond.

Meer informatie

The Embassy of Food is tijdens de Dutch Design Week van 20 t/m 29 oktober te bezoeken. Volg Agri meets Design en de ontwikkelingen rondom The Embassy of Food ook op social media via #agmd17 of #embassyoffood.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.