AgFunder AgriFood Tech Investing Report – 2017

Nieuws

Gepubliceerd op: 19 maart 2018

AgFunder heeft zojuist het nieuwe AgFunder AgriFood Tech Investing Report 2017 uitgebracht, dat diep in de agrifoodketen duikt om alle complexiteit rondom startups, investeerders en geldstromen – van boer tot bord – in kaart te brengen.

In 2017 werd er 10,1 miljard US dollars uitgetrokken voor agrifoodtech-investeringen, een stijging van 29% ten opzichte van 2016. De omvang van de projecten, de intenties van de AgriFoodTech-startups en het soort beleggers – waaronder private equity-kapitaal – duiden erop dat sommige startups zelfstandig willen uitgroeien tot volwassen bedrijven zonder overname door de majors.

Ook worden er in het report interessante overnames behandeld. John Deere die Blue River Technology kocht voor $ 305 miljoen, en DowDuPont nam Farm Management-softwareplatform Granular over voor $ 300 miljoen. Beide overnames werden bejubeld omdat deze grote landbouwbedrijven innovatie beschikbaar en bereikbaar maken voor landbouwbedrijven die zelf die investeringen niet kunnen doen. Lees meer over de wereld van investeringen en overnames in de AgriFoodTech en download hier het GRATIS rapport.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.