5 x AgriFoodTech Platform in 2018

Nieuws

Gepubliceerd op: 19 december 2018

De wereld verandert, technologische ontwikkelingen gaan snel en de maatschappij verandert snel. Door technologische, maatschappelijke en sociale vernieuwing met elkaar te verbinden, ontstaat er een vliegwiel dat bijdraagt aan een duurzame toekomst. Het AgriFoodTech Platform wil met behulp van multidisciplinaire samenwerking een vijftal maatschappelijke thema’s rondom bewustzijn, beïnvloeding en betrokkenheid vergroten op het snijvlak van maatschappelijke, sociale en technologische ontwikkelingen. Dit was 2018 in een vogelvlucht! 

1. Hoog Technologisch Eten on tour
AgriFoodTech Platform ging deze zomer (en daarna) met Hoog Technologisch Eten on tour: we bezochten ruim 20 locaties door het hele land. Grote kans dat we elkaar tijdens óf na de zomer op een toplocatie tegen zijn gekomen! Wat vond jij van dit reizende concept?

2. Agrifood meets Geo 2018

Op 27 september 2018 vond – na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar – de tweede Agrifood Meets Geo kennis- & netwerkdag plaats. Het doel van deze dag? Nieuwe inzichten en oplossingen delen en bespreken op het gebied van geodata in de agrarische sector en het voedselsysteem. Hier staat een interessante storymap voor je klaar!

3. AgriFoodTech 2018 op 12 & 13 december

Op 12 en 13 december 2018 brengt AgriFoodTech de topsectoren High Tech Systemen & Materialen samen met Agri & Food en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen. Zowel op de beursvloer als in het congres worden de laatste high tech en ICT innovaties gepresenteerd. Bekijk alle foto’s van AgriFoodTech 2018 hier!

4. Kenniscafé Vertical Farming, Teelt & Keten

Op 11 oktober tijdens de Dutch Agri Food Week organiseerde het AgriFoodTech Platform in samenwerking met het OnderwijsVernieuwingsProgramma (OVP) van het Groene Onderwijs een kenniscafé over Vertical Farming in het WorldHorti Center in Naaldwijk. Hier lees je het hele verslag!

5. ‘Disruptie Diner: Innovate or Die’ op 12 december

144 gasten, 18 tafels, 7 deelnemers per tafel en 1 toekomststoel. Ja, want wanneer er over de toekomst wordt gesproken, moet de toekomst ook een stem krijgen. De avond werd geopend met een verrassende smaaksensatie: De Bossche Bol van Bloedworst. Een culinaire knipoog naar de hostende stad van het Disruptie Diner.

We gingen naar huis met een rugzak vol inspiratie over innovatiekansen, hoe we om moeten gaan met de uitdagingen van onze planeet – “Nature will keep surprising us” – en hoe we #AI kunnen inzetten om bestaande technologieën te verbeteren in de landbouw en voedselproductie. Dank aan alle inspirerende sprekers voor hun bijdrage aan het Disruptie Diner ‘Innovate or Die’!

Den Bosch 12-12-2018 Agri Food Tech Platform Congres 2018
Beeld is vrij van gebruiksrecht indien deze wordt gebruikt in de context van berichtgeving omtrend het Agri Food Tech Platform Congres 2018
Elk ander gebruik dan beschreven: alle rechten voorbehouden.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.