Internet of Things (IoT) & Irrigatie

Footprint

Gepubliceerd op: 22 februari 2017

Wat is het ‘Internet of Things’ (IoT) en wat heeft het te maken met de landbouwsector? Het Internet of Things (IoT) vertegenwoordigt de digitale evolutie. Simpele voorbeelden zijn het meten van het energieverbruik van een landbouwbedrijf, het registeren van de kwaliteit van de grond en het peilen van de luchtvochtigheid in kassen. Het verzamelen, analyseren en verspreiden van data doen we om informatie om te zetten in kennis en strategie.

In deze context wordt IoT uiteindelijk ook erg belangrijk voor de irrigatie van landbouwgrond. Irrigatiebedrijven zetten steeds vaker technologie in. Goedkopere sensoren, telemetrie apparatuur om op afstand meterstanden af te lezen en luchtfoto’s van drones helpen de landbouwsector bij het inspecteren van hun grond.  Een aantal van die slimme oplossingen zijn:

CropX

CropX is een bodemsensor die openbare gegevens met de gegevens van de sensoren combineert. Op die manier is het voor boeren snel duidelijk wanneer en hoeveel water verschillende delen van hun akkers nodig hebben. Uiteindelijk kunnen boeren met deze bodemsensor het waterverbruik drastisch verminderen. Meer informatie.

eBee Ag

Met een drone kunnen boeren zeer nauwkeurige beelden van hun velden vastleggen. In een enkele vlucht kan een drone, op een veel hogere resolutie dan satellietbeelden, foto’s maken van honderden hectare grond.

Deze beelden worden verwerkt tot één grote ‘orthomosaic’ afbeelding. Dit beeld verstrekt ruimtelijke informatie over dynamische agrarische processen zoals groei, oogst, gewasopbrengst, bemestingbehoeften en bewaking van schadelijke organismen. Voor de boer van het grootste belang op het gebied van het stimuleren van de opbrengsten, de kosten te verlagen en irrigatie. Meer informatie.

Agenda / Evenementen

Geen events bekend

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.