Robots runnen pizzeria: toekomstmuziek of niet?

Veilig voedsel

Gepubliceerd op: 14 april 2017

In de bouw, automotive, retail en agrifood. Robotisering is een snel stijgende trend in veel sectoren en vakgebieden. Nu zet één startup robots wel op een zeer verrassende wijze in: als pizzabakker.

Bij Zume Pizza in Californië worden de pizza’s bereid door robots. Dit brengt de arbeidskosten omlaag en voorkomt bedrijfsongevallen in de keuken. Door de inzet van robots kan de startup tot 288 pizza’s per uur produceren.  Hoe werkt het?

Zume is één van de vele bedrijven waar robots in de keuken worden ingezet. Wereldwijd zijn er robots die het snijden van noedels, het samenstellen van sandwiches en zelfs het bakken van hamburgers in restaurants hebben overgenomen.  Wat dit bedrijf anders doet, is het opzetten van een door technologie gedreven business model waarbij rekening wordt gehouden met de werkzekerheid voor werknemers en hun angsten die worden veroorzaakt door robotisering.

Videokanaal

Het AgriFoodTech Platform heeft de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen de voedselproductie in beeld gebracht.