Laden Evenementen

Stakeholderdialoog Technologie en Verduurzaming Voedsel

  • Dit event is voorbij.

14 juni 2016 @ 14:30 - 17:30

De Nederlandse agrifoodketen is kennis- en technologie-intensief. In de agrifoodketen worden continu nieuwe technieken ingezet, om efficiënter, preciezer, flexibeler en klantgerichter te kunnen werken. Van zadenveredeling tot drones over de akker, van melkrobots tot dierwelzijnsscans, van robotisering tot bio-raffinage, van forecasting tot online shoppen. Technologische ontwikkelingen hebben vaak ook een duurzaamheidsimpact, soms is dit een primair doel en soms een is dit een bijkomend voordeel. Tegelijkertijd leidt het hoge technologische niveau van onze agrifoodsector tot een maatschappelijk debat waarin soms gepleit wordt voor minder technologie. Men maakt zich zorgen over bijvoorbeeld de ethische, nutritionele of ecologische impact van technologie en over de afstand die ontstaat tussen consument en voedselproducenten door grootschalige en industriële voedselproductie.

De Alliantie Verduurzaming Voedsel en het AgriFoodTech Platform organiseren deze bijeenkomst voor bedrijven en maatschappelijke partners om met elkaar te bespreken wat technologie voor bedrijven kan opleveren vanuit een verduurzamingsperspectief en wat de zorgen en impact van de technologische ontwikkelingen zijn in onze maatschappij.

Aanmelden kan via: secretariaat@verduurzamingvoedsel.nl.

Programma

14:30                     Inloop

15:00                     Welkom door Aalt Dijkhuizen, voorzitter Alliantie Verduurzaming Voedsel

15:10 – 15:30       Technologie in de agrifood keten, een actuele stand van zaken

                              Dr. Martin Scholten, Managing Director Animal Sciences Group & IMARES Wageningen UR

15:30 – 16:00      Pitches over maatschappelijke uitdagingen en de rol van technologie daarbij

Nol Verdaasdonk, Milieufederatie Brabant

                                Kees Kodde, Greenpeace

                               Christiaan Kuipers, Urgenda

16:00 – 16:45       Technologie in de praktijk met:

                              Timo Joosten, Lely International

                              Rob Hamer, Unilever

16:45 – 17:15      In discussie: stellingen over de ecologische, maatschappelijke en economische                                                                      impact van technologie op voedselproductie

17:15 – 17:30       Wrap-up en conclusies

17:30 – 18:30       Netwerkborrel en gelegenheid bezichtiging Lely

 

Gegevens

Datum:
14 juni 2016
Tijd:
14:30 - 17:30

Locatie

Lely
Cornelis van der Lelylaan 1
Maassluis, Zuid-Holland 3147 PB Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.lely.com/nl/home

‹ All Evenementen

Agenda / Evenementen

14-09-2017

AgriFood meets Geo

Agri & Food Plaza
12-10-2017

Personalised Food, Nutrition & Data

Het Glazenhuis
13-12-2017

AgriFoodTech Platform Congres 2017

Brabanthallen Den Bosch

AgriFoodTech Platform

Het AgriFoodTech Platform wil de maatschappelijke betrokkenheid en dialoog over toepassing van techniek in land- en tuinbouw en de hieraan gelieerde verwerkende industrie op gang brengen en verbreden.
Neem ook een kijkje op ons Videokanaal. Wat vind jij van de ontwikkelingen?